GALLERIA LAPINLAHTI / GALLERY LAPINLAHTI

 Galleria Lapinlahti avajaiset kesäkuussa 2016

Galleria Lapinlahti on nykytaidetta laajasti esittelevä taiteilijavetoinen galleria, joka sijaitsee entisessä Lapinlahden sairaalan kiinteistössä Helsingissä. Näyttelytoiminta on alkanut kesäkuussa 2016. Galleriatoimintaa koordinoi ja kuratoi Taiteilijakollektiivi Kunst osana Lapinlahden Lähteen organisaatiota. 

avajaiset_47Vaikuttavassa ympäristössä toimiva Galleria Lapinlahti on useista huoneista koostuva 135 neliömetrin karun kaunis tila, joka on pintaremontoitu jättäen historialliset kerrostumat osin näkyviin. Lapinlahden sairaala vietti 175v. juhlavuotta heinäkuussa 2016. Gallerian tiloissa on aiemmin ollut ylilääkärin asunto sekä työhuoneet. Rakennusta ympäröi kaunis puistoalue, joka luo erinomaiset puitteet monenlaisille tapahtumille.

Taide on tärkeä osa välttämätöntä yhteiskunnallista toimintaa, joka yllättää, paljastaa ja herättää. Galleria Lapinlahti on kaikille avoin taiteen tutustumispaikka ja virkeä kaupunkikulttuuria edistävä tila, joka esittelee taiteentekijöitä ja heidän teoksiaan. Se toimii koelaboratoriona ja kohtaamispaikkana sekä taiteen tekijöille että kokijoille. Näyttelyiden yhteydessä järjestetään yleisötapahtumia, kuten esimerkiksi keskusteluja, esittelyjä tai työpajoja. Yhtenä keskeisenä tavoitteena on säilyttää alue kaikille avoimena kokonaisuutena, joka elää ja hengittää. Galleria Lapinlahden näyttelyt ovat yleisölle maksuttomia.
Galleria Lapinlahti, Lapinlahdentie 1, 2.krs, 00180 Helsinki

n.3 viikon välein vaihtuvat näyttelyt ovat avoinna:
ti-pe klo 12-18 
la-su 12-17

s-posti: info(at)gallerialapinlahti.com
www.gallerialapinlahti.com
Galleria Lapinlahti Facebookissa

Avajaiset_030616_14

Contemporary Art Gallery in Town

Gallery Lapinlahti is a gallery for contemporary art and art events. The Gallery is situated in Lapinlahden Lähde, former Lapinlahti mental hospital in Helsinki. The exhibitions started in June 2016. Artist Collective Kunst is curating and coordinating the exhibitions, as a part of Lapinlahden Lähde organization. More information about applying to Gallery Lapinlahti exhibitions here.

Gallery Lapinlahti, Lapinlahdentie 1, 2.nd floor, 00180 Helsinki

The exhibitions are open:
tue – fri: 12am – 6pm
sat – sun: 12am – 5pm

e-mail: info(at)gallerialapinlahti.com
www.gallerialapinlahti.com
Gallery Lapinlahti in Facebook