#001, sarjasta Ariola, 2014     _MG_0113

Julia Weckmanin teoksia on esillä Oma Hammaslääkärikeskus Forumissa, Helsingissä. Esillä on valokuvateoksia sekä monotypia-tekniikalla toteutettuja grafiikantöitä. Näyttely kestää tammikuuhun 2016.

”Henkilökohtainen suhteeni maisemaan, sen näkemiseen, elämiseen ja hengittämiseen alkoi herätyksellisestä maisemakokemuksesta 15 vuotta sitten ja jatkuu näköjään edelleen. Maiseman tunteminen, tulkitseminen, tallentaminen ja siitä peilaaminen tuntuu olevan välttämätöntä ja olennaista.  Löydän ympäriltäni jatkuvasti tulkintoja tunnemaailmastani. Pääasiassa välineeni on valokuva. Mukaan tulee silloin tällöin myös muut mediumit, kuten piirtäminen, maalaus ja monotypia”.

Monotypia on yksinkertaisin grafiikan muoto, missä metalli- tai lasilevylle levitetään väriä ja levy painetaan paperia vasten yhden tai useamman kerran. Vedos on uniikki eli ainutkertainen. Näyttelyssä esillä olevissa teoksissani olen on käyttänyt sabluunana kaupunkinäkymiä Berliinistä omista valokuvistani. Kaikki teokset ovat vuodelta 2013.”

Julia Weckman shows her photographs and monotypes in Oma Hammaslääkärikeskus Forum, Helsinki. The exhibition is open until January 2016.

http://omahammaslaakarisi.fi/fi/ajankohtaista/2015/04/valokuvataiteilija-julia-weckmanin-taideteoksia-esilla-forumin-vastaanotolla